30 Temmuz 2013 Salı

''''Erik Şerbeti''''

Bir erik şerbeti tarifi öğrendim ki bu güzel ramazan ayında paylaşmamak olmazdı kesinlikle... Harika bir tadı var,kesinlikle hazır aldığımız içeceklerden çok çok nefisss ve rengide doğal
İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan,organik,tamamen sizin elinizin lezzetini alan muhteşem bir tat..
Ben bu güzel lezzeti akşam yaptım buzdolabına koydum sahurda buzz gibi bi içecekti ve eşim bayıldı.Davetlerde misafirlerinze büyük bir zevkle sunabilirsiniz. Hemen tarifini yazıyım mı:)
Erik Şerbeti Malzemeler: 1 kg kırmızı erik 2.5 lt su 1.5 su bardağı şeker 2 adet karanfil 1-2 çubuk tarçın Tenceremizde suyu kaynatıyoruz,kaynayınca şekeri ve erikleri ilave ediyoruz,yalnız kaynadıktan sonra yavaşa kısmamız gerek eriklerin patlamaması için,zaten yavaş yavaş kaynarken rengi pembeleşmeye başlar ben 15-20 dk kısık ateşte kaynattım , karanfil ve çubuk tarçınımı ekledim.Erikler yumuşayıp patlamaya başladıktan 5 dk sonra ocağı kapattım ve soğuyana kadar öylece beklettim kıpkrmızı rengini verdi.Daha sonra süzdüm bu kadar:)yalnız şerbetimizin daha parlak bi renge sahip olması için erikleri süzekten geçirmiyoruz Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder